Zupa - krem z cukinii

Zupa - krem z cukinii

II duzo lepsze podejście do zupy z cukini.

Przepyszna!

Można podaważ na wiele sposobów:

z grzankami, groszkiem ptysiowym, smietaną, jogurtem,

z szynka parmeńską i pokruszonymi herbatnikami

(wystarczy troche wyobraźni).

 

Składniki:

(mój przepis)

duża cukinia

duża cebula

2 marchewki

 3 ząbki czosnku

2 pomidory
900 bulionu warzywnego

oliwa z oliwek

(u mnie smakowa z czosnkiem i chilli)

 

 

Na głebokiej patelni nagrzej oliwę ,

dodaj obrany czosnek i cebulę pokorojona w ćwiartki

- smaż do zarumienienia sie cebuli.

Dodaj pokrojoną w plastry marchew,

a po 2-3 minutach umytą i pokrojoną w kostkę cukinię.

Gdy cukinia będzie miękka dodaj pomidory obrane ze skróki

i dolej bulion.

Gotuj na średnim ogniu ok 20 minut

(cukinia stanie się bardzo delikatna).

 

Zupę zmiksuj i podawaj z dowolnymi dodatkami.

 

Zupa - krem z cukinii

Zostaw swój Komentarz