Smaki jesieni by Twardy Szparag & Smak i Tradycja - Białystok

Smaki jesieni by Twardy Szparag & Smak i Tradycja - Białystok

Już za tydzień - 7 października 2012

Twardy Szparag kolejny raz pokaże co potrafi.

Tym razem w miejscu z dachem i w smakach jesieni.

 

"Menu obiadowe, którego inspiracją są jesienne plony od lokalnych dostawców!

 

 

Zupy (do wyboru):

Krem z jabłek, selera i tymianku (vege)
Krem z dyni i imbiru (vege)
Krem z kurek (spod Supraśla - tam podobno zbiera Magda Gessler)


Danie główne (do wyboru):

Schab w kolorach jesieni (podany z duszonymi jabłkami oraz konfitowaną marchewką i burakami z podlaskiej ziemi)
Domowe tagliatelle z porami duszonymi w winie, pachnące wędzonką, z chrupiącą grzybową posypką (makaron ręki Kingi, robiony na miejscu)
Kotleciki ziemniaczane z kolendrą, imbirem i kminem podane z sosem na bazie jogurtu, czosnku i ogórka (vege)

Deser (w formie degustacyjnej):

Pawłowa z bitą śmietaną i malinami
Tartaletka z prawdziwie jesiennymi śliwkami
Waniliowa gruszka w winie z zabajone



Kompot z "bani" wg przepisu Marii Ożgi z MasterChefa



Informacje dotyczące rezerwacji:

Jednorazowo dysponujemy ok. 20 miejscami, tak więc proponujemy trzy różne godziny do wyboru:

wczesny obiad 13.00-14.45

obiad w porze obiadu 15.15-17.00

wczesna kolacja 17.30 - 19.15


Lokal nie posiada koncesji na sprzedaż mocnego alkoholu,
tak więc mocniejsze trunki trzeba przynieść we własnym zakresie.


Z racji menu polecam białe wina.


Cena wybranego trzydaniowego menu to około 35 zł/os.
(cena może ulec zmianie - jeśli się tak stanie to raczej w dół niż w górę).

Rezerwacje z podaniem ilości gości należy wysyłać na info@twardyszparag.pl

lub telefonicznie 533 001 702 do dnia 4 października do godziny 15.00


Szczegóły na

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka