Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Jak ujrzałam tą zaupkę w samych dobrych rzeczach

to wiedziałam, że muszę ją zrobić.

Smakuje troszeczke jak pomidorowa z soczewicą

i jest bardzooo dobra:)

 

Ja podałam ją bez śmietany i tymianku,

ale jak ktoś lubi może spróbować:)

 

 

Składniki:

1 litr bulionu warzywnego
1 cebula
1 szklanka czerwonej soczewicy
1 puszka krojonych pomidorów
pieprz


  Cebulę pokrój w kosteczkę i  usmaż na małej ilości oleju.

Dodaj soczewicę i pomidory.

Poduś wszystko na patelni.

Dodaj do bulionu i dokładnie wymieszaj.

Duś wszystko po zagotowaniu przez 20 min często mieszając.

Podawaj z łyżką śmietany lub jogurtu, posypać tyminakiem.

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz