Zupa orientalna

Zupa orientalna

Pyszna i gęsta zupa, która nie wymaga wielu składników,

ani szczególnych umiejetności by ją przygotować:)

 

 

Składniki:

(mój przepis)

100 g ryżu jaśminowego

(ugotowac wg przepisu na opakowaniu)

1 pierś z kurczaka

1 marchew

1 papryka czerwona
 
1/2 pora
 
1 czerwona cebula
 
30g krojonych grzybów mun
(przygotuj wg instrukcji na opakowaniu)
 
do 2 łyżeczek startego imbiru
 
2 łyżeczki sosu sojowego
 
900 ml gotujacego się bulionu
 
olej do smażenia
 
pieprz
 
 
Kurczaka pokrój (najlepiej w paski), marchew pokrój w talarki,
por w krążki, paprykę w paski, a cebulę w piórka.
Olej rozgrzej na patelni i wrzuć na niego pokrojonego kurczaka.
Smaż do 5 minut i dodaj do niego warzywa wymieszane z imbirem.
 
Do gotującego sie bulionu wrzuć kurczaka z warzywami oraz grzyby.
Gotuj około 10 minut.
Dopraw do smaku.
Podawaj z ryżem.
 
 
 
 
Zupa orientalna
 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka