Zupa marchewkowa z fetą

Zupa marchewkowa z fetą

Zupkę ugotowałam bo jest zimno,

a jak jest zimno to chce się jeść zupy jeszcze bardziej niż zwykle!

Feta zdecydowanie dobrze pasuje do marchewki ;)

 

Składniki:

900g marchewki

2 cebule

duży ząbek czosnku

250ml bulionu warzywnego

 kolendra suszona

ser feta 200g

pieprz

sok z cytryny

olej rzepakowy

 

 

W garnku rozgrzej olej, wrzuć obrane i posiane: czosnek i cebulę.

Niech się smażą na najmniejszym ogniu.

Marchew obierz i zetrzyj na tarce,

dodaj ją do cebuli i czosnku.

Smaż około 10 minut na średnim ogniu

(marchewka ma być miękka).

Dodaj bulion.

Zagotuj.

Zmiksuj niedokładnie z fetą (część pozostaw do podania).

Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.

Podawaj z fetą pokrojoną w kostkę i posyp suszoną kolendrą.

 

 

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz