Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Zabiegany weekend, jednak miły.

Miałam gości - Brat z dziewczyną.

Obejrzeliśmy cały trzy cześci "Cube",

pierwsza zdecydowanie najlepsza!

- choć naszym "ogonkom"to chyba nic już się nie podobało;)

 

Zupka rozgrzewająca, w sobotę nie czułam się za dobrze

i tylko ją byłam w stanie przetrawić:)

Świetna!

 

Zupka bierze udział w II Zimowym Festiwalu Zupy

Zimowy Festwiwal Zupy

 

 

 

 


Składniki:

 

500g mięsa ( u mnie wołowina)
2 cebule
1 czosnek (cały)
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli

2 ziemniaki
1l bulionu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka przyprawy do gulaszu lub słodkiej papryki

odrobinka bazylii

 

Umyte mięso pokrój w kostkę.

Cebulę drobno posiekaj, czosnek obierz i pokrój w plasterki.

Mięso z cebulą i czosnkiem smaż przez kilka minut.

Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, a po ok. 10 minutach dodaj kukurydzę i fasolę.

Pokrój ziemniaki w małą kostkę, dodaj je do mięsa i zalej gorącym bulionem z przecierem pomidorowym.

Zostaw na wolnym ogniu, pod przykryciem ok. 30 minut.

Dopraw gotową przyprawą do gulaszu lub słodką papryką i dodaj odrobinkę bazylii.

 

Przepis podpatrzony u Blue Spoon .

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka