Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Jesienią takiego typu zupy są najlepsze!

Sycące i rozgrzewające!

 

Podana z grzanką z camembertem,

po prostu pozwala zapomnieć o pochmurnej pogodzie za oknem!

 

 

Składniki:

500 g obranej zwykłej cebuli 

500 g obranej czerwonej cebuli

6 ząbków czosnku

ok. 1,5 l bulionu

pieprz

olej

 

 

Pokrojone cebule w piórka wrzuć na rozgrzany olej,

na głębokiej patelni.

Dodaj posiekany czosnek i dopraw.

Wymieszaj, niech cebula bedzie pokryta tłuszczem.

Duś pod przykrysciem około 20 minut,

po tym czasie zdejmij pokrywkę i duś kolejne 20 minut.

 

 W garnku połącz bulion z zawartością patelni.

Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze kilkanaście minut.

 

Ja podałam z grzanką z camembertem i ziołami prowansalskimi.

 

 

Przepis inspirowany Facetem w kuchni

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka