Ziołowa rybka w herbatnikach

Ziołowa rybka w herbatnikach

Ryby są dobre, tylko ten zapach,

dla mnie to coś co mnie od nich odpycha.

Postanowiłam zrobić rybkę ale spróbować

pożbyć sie tego co mi przeszkadza najbardziej.

Świetnie nadała się do tego panierka herbatnikowa.

Zmniejsza ona aromat ryby i nadaje słodkawy smak.

Pycha!

 

 

 

Składniki:

 filet z dorsza

oregano

curry

 

Panierka:

 

jajko

bułka tarta + otręby owsiane + pokruszone herbatniki

(dowolna ilość)

 

olej do smażenia

 

Dorsza posypać mieszanką oregano i curry

(łącznie jedna łyżeczka).

Odstawić na godzinę.

Na patelni rozgrzać olej.

Roztrzep jajko w jak najbardziej płaskim talerzyku.

Połącz w drugiej miseczce bułkę tartą, otręby i pokruszone herbatniki.

Rybkę obtoczyć w jajku

a potem w sybkiej części panierki.

Smaż na patelni do zarumienienia z każdej strony.

 

rybka w herbatnikach

 

Podawaj z fasolką szparagową.

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz