Ziołowa rybka w herbatnikach

Ryby są dobre, tylko ten zapach,
dla mnie to coś co mnie od nich odpycha.
Postanowiłam zrobić rybkę ale spróbować
pożbyć sie tego co mi przeszkadza najbardziej.
Świetnie nadała się do tego panierka herbatnikowa.
Zmniejsza ona aromat ryby i nadaje słodkawy smak.
Pycha!
Składniki:
filet z dorsza
oregano
curry
Panierka:
jajko
bułka tarta + otręby owsiane + pokruszone herbatniki
(dowolna ilość)
olej do smażenia
Dorsza posypać mieszanką oregano i curry
(łącznie jedna łyżeczka).
Odstawić na godzinę.
Na patelni rozgrzać olej.
Roztrzep jajko w jak najbardziej płaskim talerzyku.
Połącz w drugiej miseczce bułkę tartą, otręby i pokruszone herbatniki.
Rybkę obtoczyć w jajku
a potem w sybkiej części panierki.
Smaż na patelni do zarumienienia z każdej strony.
Podawaj z fasolką szparagową.
Zostaw swój Komentarz