Zimowy pstrąg łososiowy z camembertem

Zimowy pstrąg łososiowy z camembertem

To danie to pomysł mojego Męża!

Smakuje wybornie, jest idealne na zimową kolację,

może nawet na świąteczną?

 

Zdecydujcie sami,

ale spróbujcie koniecznie!

 

Składniki na dwie porcje:

 

 

2 filety z pstrąga łososiowego

2 camemberty
(w lżejszej wersji 1 camembert przekrojony na pół)


3 łyżeczki żurawiny do mięs

ulubione zioła lub gotowa przyprawa do pstrąga

 

 

 

Natrzyj filety ziołami i odsaw na kilkanaście minut.

W tym czasie nagrzej piekarnik na 200o C.

Camemberta ponakrajaj ( w trójkąciki, ale nie przecinaj na całej długości).

 

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Ułóż na niej camemberta a na nim 1,5 łyżeczki żurawiny.

Powtórz to z drugim kawałkiem.

Zapiekaj 12-15 minut (u mnie termoobieg).

 

Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.

 

 

 

zimowy pstrąg łososiowy

 

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy