Zielone naleśniki z fetą i łososiem

Zielone naleśniki z fetą i łososiem

To TUTAJ znalazłm te cudowne naleśniki,

a dedykuję je Kasi Zielińskiej :):):)

 

Naleśniki, które posmakowały mi od pierwszego kęsa

i myślę, będą się pojawiać na moim stole:)

Moje nalesniki są z mąki pełnoziarnistej i mrożonego szpinaku..

 

 

 

Składniki:

 

1,5 szklanki maki pełnoziarnistej
1 szklanka mleka ( u mnie0,5% )
odrobina oliwy
2 jajka 
1/2 opakowania mrożonego szpinaku
pieprz
łosos wędzony w plastrach
ser feta (małe opakowanie)

 

Do blendera wlej mleko, a następnie wsyp mąkę,

wbij  jaja, dodaj odrobinę oliwy (aby nie używać jej do smażenia),

dodaj odmrożony i odsączony szpinak, dopraw pieprzem

i miksuj do uzyskania jednolitej masy.
 


Usmaż cienkie naleśniki, po czym włoż do nich łososia i pokruszona fetę i złóż w trojkaty.

 

zielone naleśniki

  Smacznego!

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka