Wegetariańskie leczo z fasolą

Wegetariańskie leczo z fasolą

Świąteczny czas ucieka szybko, choć piekny to czas,

w tym roku naprawdę są to dni relaksu i czasu dla rodziny.

 

Ale czas objadania się mięsem też czas zakończyć.

 

 

Składniki:

1 cebula
2 ząbki czosnku
3 papryki (najlepiej różnokolorowe)
puszka białej fasoli
puszka krojonych pomidorów
1 łyżka przecieru/koncentratu pomidorowego
2 średnie ziemniaki
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1,5 szklanki bulionu warzywnego
3 łyżki oleju
tymianek, natka pietruszki
sól i pieprz

 

 

 

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.

Dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w większą kostkę paprykę,

podsmaż.

Posyp mieloną papryką, chwilę smaż, dodaj pomidory oraz fasolę z zalewą,

przecier pomidorowy, oraz pozostałe przyprawy.

Zalej bulionem.


Zagotuj.
Wrzuć obrane, opłukane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki.

Duś, aż ziemniaki i papryka będą miękkie.

Dopraw jeszcze do smaku  pieprzem i tymiankiem.
Posyp natką.

 

Przepis od : Przy stole:)

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz