Wegańska tapenada z zielonych oliwek

Wegańska tapenada z zielonych oliwek

U Skoraczka znalazłam taki przepis na tapenadę.

Nigdy żadnej nie jadłam,

ale ta jest pyszna!

Uważam, że jest doskonała na śniadanie czy kolację,

jak też na przekąski w trakcie imprezy.

 

Składniki:

 

150 g zielonych oliwek, bez pestek 
 
skórka starta z połówki cytryny
(ja pominęłam)
 
2 pomidory suszone
 
malutka papryczka chili, wypestkowana i drobno posiekana
 
świeżo mielony pieprz
 
ok. 2 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
 
 
 

Zmiksuj w malakserze wszystkie składniki na pastę

i podawaj z pieczywem.

 

 

Tapenada wegańska

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka