Warzywny, różowy koktajl

Warzywny, różowy koktajl

Koktajle piję o każdej porze roku.

Wiosną i latem pewnie więcej owocowych,

ale zdarzają się też takie pyszności jak Wam tu przedstawiam.

Polecam na kolację fantastyczny!

 

Składniki na dwie porcje:

(mój przepis)

 

 

70g kapusty czerwonej

grejpfrut

2 łodygi selera naciowego

1 szklanka wody

 

 

Obierz grejpfruta, umyj seler i kapustę.

Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą i pij na zdrowie :)

 

 

Grejpfrut zawiera 90% wody, cukier, witaminy z grupy B, a także spore ilości E i P, posiada także dużo witaminy C.

 

Czerwona kapusta  jest dobrym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, siarki, miedzi, cynku, fosforu, fluoru, chloru i jodu.

 

 

 Wrzywny koktajl

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz