Warzywny kurczak z posypką migdałową

Warzywny kurczak z posypką migdałową

Na obiad może kurczak?

Ja kiedyś się bałam sama eksperymentować, teraz robię

to coraz częściej i chętniej,

gdyż wychodzi mi to coraz smaczniej:)

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

cała średniej wielkości pierś z kurczaka

150 g mrożonej mieszanki: marchew z groszkiem

125 g pieczarek

1/2 dużej cebuli

garść kus kus

pieprz

200 ml przecieru pomidorowego

olej do smażenia

garść płatków migdałowych

 

 

 

Umyte i obrane pieczarki pokrój w plasterki,

wrzuć na rozgrzany olej na patelni,

i smaż około 12 minut.

Do pieczarek dorzuć pokrojoną w kostkę cebulę

i smaż kolejne 15 minut na małym ogniu.

Pokrojoną pierś dołóż na patelnię

i smaż do zarumienienia kurczaka.

W trakcie wrzuć tez mieszankę warzywną

i duś wszystko pod przykryciem do miękkości marchewki i groszku.

 

Wlej przecier pomidorowy,

a gdy sie zagotuje wrzuć kus kus i gotuj do jego miękkości.

Dopraw pieprzem i posyp płatkami migdałowymi.

 

 

Kuchnia,

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka