Warzywna korma curry

Warzywna korma curry

Warzywna korma curry to dla mnie danie,

które przytula w zimne czy smutne dni i nigdy Cię nie zawiedzie.

Ostrośc możesz dawkować według swojego humoru.

Zawsze będzie idealna.

Przepis podpatrzony u Bayaderki

(modyfikowany)

 

Składniki:

 3 spore slodkie ziemniaki

3 lyzki pasty korma

200g ananasa w puszce

400 g mleka kokosowego z puszki

1-2 szklanki wody

2 czerwone papryki,

umyte, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone

mala zielona papryka,

umyta, bez gniazda nasiennego, pokrojona

2 łyżki rodzynek

2 łyżki wiorkow kokosowych

1/2 łyżeczki kminu rzymskiego

sos Tikka Masala 250 -300g

świeża kolendra / pietruszka do podania

 

 

 

 

 Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na kawalki ok. 2-3 cm wielkosci.
Na dnie dużej patelni rozetrzyj paste kormę

i podgrzewaj ja przez chwilę na malym ogniu.

Wrzuć na patelnię pokrojone pataty i wymieszaj z pastą.

Zalej mlekiem kokosowym

i gotuj okolo 25 minut albo do momentu

aż ziemniaki zmiekną odrobinę.

Dolej wody w razie potrzeby.

Dodaj też paprykę, rodzynki, wiorki kokosowe, kmin rzymski,

tikka masala

i

koncentrat pomidorowy.

Gotuj pod przykryciem kolejne 5-8 minut.

Pod koniec gotowania wrzuć odsaczonego ananasa

(pokrojonego na kawalki).

Możesz do smaku dolać odrobine soku z ananasa

i / lub dodać pokrojoną drobno papryczkę chilli.

 

 

 

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka