Trójkąciki z twarożkiem i szpinakiem

Trójkąciki z twarożkiem i szpinakiem

Ciasto francuskie to ciasto, które jak pewnie wszyscy wiedzą,

nadaje sie do dań słodkich jak i słonych.

Dziś zaproponuję Wam proste trójkąciki z pysznym farszem.

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

ciasto francuskie -275g

250g białego chudego sera

200g mrożonego szpinaku

mała czerwona cebula

pieprz

jajko - do posmarowania

 

Szpinak wrzuć na rozgrzaną patelnię, dodaj cebulkę drobno skrojoną

i niech tam zostaną, aż do całkowitego odsączenia wody.

 

 

Ser włoż do miski i połącz go ze szpinakiem.

Dopraw pieprzem.

 

Wykrajaj z ciasta francuskiego kwadraty (dowolna wielkośc).

Gdy kwadrat leży do Ciebie jednym z rogów ułoż tam trochę farszu

i zakryj przeciwległym rogiem - wyjdzie trójkącik.

Krawędzie dokładnie zlep.

Zrób tak z zresztą ciasta i farszu.

 

Na koniec każdy trójkąt posmaruj roztrzepanym jajkiem

i wstaw do piekarnika na około 20 minut na 190 o C.

Ciasto ma  być rumiane.

Możesz podać z ziołowym sosem.

 

 

Trójkąciki z twarożkiem i szpinakiem

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka