Tortilla ze szpinakiem, camembertem, suszonymi pomidorami i parówką sojową

Tortilla ze szpinakiem, camembertem, suszonymi pomidorami i parówką sojową

Przed wyjazdem kupiłam sobie

parówki sojowe.
Brakowało mi na nie pomysłu,
więc wykorzystałam tortillę i to co miałam w lodówce!
Wyszło pysznie!
Oczywiście parówkę / kiełbaskę możecie dać
taką jaką lubicie najbardziej :)
 
Składniki na 2 porcje:
(mój przepis)
 

2 parówki sojowe

2 placki tortilli

2 garści świeżego szpinaku

suszone pomidory odsączone i pokrojone drobno
(u mnie 1/2 słoiczka)

camembert pokrojony w plastry



Rozgrzej grill.
Na placek tortilli ułóż połowę camemberta,
wrzuć garść szpinaku,
rozłóż połowę suszonych pomidorów
na to połóż parówkę.
Zwiń tortillę z zawartością
(złóż boki do siebie, a potem załóż dół i górę).

Powtórz czynności na drugim placku.
Połóż paczuszki na grill
i grilluj około 12 minut ( grill zamykany)

 

tortilla

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka