Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

Miałam ciasto francuskie,oliwki
i czerwoną cebulę.
Znalazłam przepis u bitedelite.pl ,
więc dokupiłam ser i zrobiłam
wspaniałą tartę:)


Składniki:
 
ciasto francuskie

 1 duża czerwona cebula

czarne oliwki
(ja użyłam
małe opakowanie zielonych oliwek)

ser feta
 

 

Gotowy płat ciasta rozłóż na papierze do pieczenia.
Ser feta rozkrusz nad ciastem, zostaw około 1 cm „ramki”.
Cebulę pokrój i razem z oliwkami

porozkładaj na cieście.

Możesz pokropić oliwą z oliwek.
Włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika

i zapiekaj aż ciasto się zarumieni,

około 15-20 minut.

 

tarta

 
Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka