Szpinakowa wiosna z paprykową babeczką

Szpinakowa wiosna z paprykową babeczką

Jak będziemy jeść zielone potrawy to może wiosna przyjdzie szybciej?

Niech to piekne słoneczko za onem pokona wstrętną zimę!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

pojedyncza pierś z kurczaka

150g mrożonej włoszczyzny

150g mrożonego szpinaku

pieprz

2 łyżki śmietany 18%

2 łyżki jogurtu naturalnego

70g kus kus

papryka słodka w proszku - jedna łyżeczka

oliwa do smażenia

 

Oliwe rozgrzej na patelni.

Pierś pokrój na kawałeczki,

szpinak rozmroź.

Kurczaka wrzuć na patelnię,

dodaj włoszczyznę i szpinak.

Smaż około 15 minut.

Dodaj śmietanę i jogurt.

Doprowadź do wrzenia i dopraw do smaku.

 

Podawaj z paprykową kus kus
.

 

Kus kus wsyp do miseczki, dodaj peprykę i zalej wrzątkiem

(by woda pokryła zawartość miseczki).

 

Przykryj na kilka minut talerzykiem.

Gotowe!

 

Szpinakowa wiosna

 

 

Szpinakowa wiosna

 

Smacznego!

 

 

 

Kuchnia,

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz