Szpinak czosnkowy z kaszą gryczaną

Szpinak czosnkowy z kaszą gryczaną

Kilka dni temy gdy robiłam schabowe

doszłam do wniosku,

że trzeba je podać z czymś innym niż zazwyczaj.

Padło na kaszę gryczaną i szpinak.

Wyszło pysznie!

 

 

 

Składniki:

(mój przepis)

ok. 220g mrożonego szpinaku

2 ząbki czosnku

100g kaszy gryczanej

pieprz

 

 

 

Kasze ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Szpinak rozmroź i wrzuc na rozgrzaną patelnię

(możesz dodać łyżeczke oliwy).

Smaż chwilę, dodaj drobno posiekany czosnek.

Wymieszaj zmaż jeszcze moment.

Dopraw pieprzem.

Dodaj kaszę, przemieszaj i wykładaj na talerze.

Kuchnia, Strona Główna

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz