Szparagi z serem pleśniowym w cieście francuskim

Szparagi z serem pleśniowym w cieście francuskim

Ostatnio mam mało czasu, więc mało robię zdjęć,

a już nawet jak je zrobię to mam wrażenie,

że są dużo gorsze.

Niestety pośpiech w niczym nam nie pomaga.

 

Dziś zaproponuję Wam obiad / kolację na szybko.

Pycha!

 

Składniki:

(mój przepis)

 

ciasto francuskie 275g

8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

16 szparagów

ser pleśniowy blue

8 kabanosów

pieprz

oliwa z oliwek

 

Szparagi umyj, odetnij końcówki.

Obtocz je w oliwie z oliwek i posyp pieprzem

(możesz przed ułożeniem na ciasto z grillować je)

 

Ciasto francuskie pokrój na 8 kwadratów (ułóż jak romby).

Na każdym z kawałków ułóż trochę pokruszonego sera,

po 2 szparagi, po jednym kabanosie i po pomidorku rozciętym na pół.

Posyp resztą sera po równo na każdy plaster i połącz ze sobą rogi na przeciwko siebie.

 

Piecz około 25 minut w 200 o,

aż do zarumienienia.

 

Szparagi w cieście francuskim

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz