Sznycle bez mięsa

Sznycle bez mięsa

Myślałam już od dawna o tego typu sznyclach, szczególnie, że marchwi i fasolki szparagowej miałam pod dostatkiem.

Ostatnio- mojej babci najmłodsza siostra - cudna kobieta- obdarowała nas wieloma warzywami.

Sznycle pyszne - ja zjadłam je na obiad a potem też na kolację:P

Żeby nie było Mąż też był zadowolony z obiadu, tylko jak go zobaczył, zapytał

"a gdzie fasolka, która gotowała się w garnku?"

he he

 

 

Składniki:

 

35 dag fasolki szparagowej

1 marchewka

2 jajka

2 cebule

5 dag masła

10 dag bułki tartej

100 ml oleju do smażenia

mielony czarny pieprz

 

 

 

Ugotuj warzywa w osolonej wodzie, osącz je i rozdrobnij (nożem lub w malakserze).

Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij ją na maśle.

  Do miski włóż ugotowane warzywa, cebulę, jajka i połowę bułki tartej.

Wymieszaj masę i dopraw ją pieprzem.

Wilgotnymi dłońmi zrób spłaszczone kotleciki i obtocz je w pozostałej bułce.

Smaż je z obu stron na złoty kolor.
Ja podałam z sałatką szwedzką.

Pycha!

Smacznego!

 

Sznycle bez mięsa

 

Podpatrzone w Jej Kuchni .

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz