Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

Czy pisałam Wam o bezglutenowym makaronie?

Ja jak już jadam to makaron kukurydziany.

Jest lekko inny w smaku niż ten z pszennej durum,

jednak za drugim razem już się nawet nie czuje tej różnicy,

a tym bardziej jak do makarony zrobi się pyszny dodatek.

 

Dziś proponuję tuńczyka.

 

Składniki:

(mój przepis)

 

200g makaronu spaghetti kukurydzianego

czerwona cebula

puszka tuńczyka w sosie własnym

olej kokosowy

3 ząbki czosnku

1/2- 1 puszka pomidorów krojonych w puszce
(ilość zależy od tego jak gęsty sos lubisz)

1 mozzarella

bazylia

oregano

pieprz

 

 

 

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Pokrojoną cebulę w piórka przesmaż na oleju kokosowym,

dodaj czosnek pokrojony drobno.

Po 3 minutach dodaj tuńczyka i pomidory z puszki.

Zagotuj.

Dopraw pieprzem i ziołami.

 

Makaron podawaj z sosem z kawałkami mozzarelli.

 

 

 

spaghetti z tuńczykiem

 

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz