Spaghetti a'la Miko

Spaghetti a'la Miko

Spaghetti specjalnie dla mojego Męża

i nazwę też ma na jego cześć;)

 

Jak lubicie grzyby i lutenicę to

będziecie uwielbiać to spaghetti.

 

 

 

Składniki:

 

200g mięsa wieprzowego mielonego

250g ugotowanego makaronu spaghetti

150g grzybów

(u mnie opieńki i pieczarki)

duża cebula

3 łyżki śmietany

2 czubate łyżeczki lutenici

1 łyżeczka cukru

pieprz

olej do smażenia

 

 

 

Cebulę pokrój w piórka, grzyby dowolnie

i wrzuć je na rozgrzany olej.

Smaż je około 20 minut.

Dopraw pieprzem i cukrem.

Na patelnię dołóż mięso.

Wlej śmietanę i lutenicę.

Smaż około 7-10 minut.

 

Rozłóż makaron na dwa talerze

a na porcje makaronu mięsno - grzybowy sos.

 

Smacznego!

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz