Smażony kabaczek w panierce

Smażony kabaczek w panierce

Ach te kabaczki, cukinia i patisony...

Zawróciły mi w tym roku w głowie;)

 

Moja kolejna propocyzja

to własnie kabaczek w panierce.

 

 

 

Składniki:

 

 


1 spory kabaczek

mąka pszenna

bułka tarta

2 jajka

pieprz

zioła prowansalskie

ostra papryka

olej do smażenia

 

 

 

Umyj i obierz kabaczka.

Pokrój go w 1 cm plastry.

Pozbądź się z niego miąższu i pestek.

Posyp plastry ziołami i papryką.

Na jednym talerzyku rozbij jajko,

na drugim talerzyku umieść bułkę  tartą i na trzecim mąkę.


 Panieruj plastry kabaczka w mące, potem w  jajku i bułce tartej.


Smaż w średniej ilości oleju z obu stron, do zarumienia.

 

Ja podałam z sałatką z papryki i cukinii:)

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka