Śliwki zapiekane pod owsianą kruszonką
Zapiekane owoce są idealne na jesień!
Możesz je zjeć na śniadanie, na deser czy też kolację!
Owoce mogą być różne,
u mnie są to śliwki!
Składniki:
(mój przepis)
16 śliwek
¼ łyżeczki cynamonu
lub ½ cukru brązowego
kruszonka:
4 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
1 łyżka mąki
1 łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka cukru brązowego
Śliwki umyj, wyjmij pestkę i pokrój na małe części.
Wymieszaj cynamon lub cukier razem ze śliwkami.
Owoce przełóż do 4 małych naczynek do zapiekania.
Wymieszaj wszystkie składniki kruszonki.
Na każdą porcję owoców nałóż posypkę.
Piecz około 30 minut w temperaturze 180°C.
Zostaw swój Komentarz