Sezonówki - czyli co jeść w sezonie II

Sezonówki - czyli co jeść w sezonie II

Sezonowe owoce:

Agrest - od lipca do września

Ananas - od listopada do kwietnia

Arbuz - od czerwca do września

Banan - od października do lutego

Brzoskwinie - od lipca do września

Cytryna - od października do lutego

Czereśnia - od czerwca do lipca

Czarna porzeczka - od lipca do sierpnia

Daktyle - od października do stycznia

Granat - od września do grudnia

Grejpfrut - od grudnia do lutego (w przybliżeniu)

Gruszka - od sierpnia do marca

Jabłko - od lipca do marca

Jagoda - od lipca do września

Jeżyna - od lipca do września

Kiwi - od grudnia do kwietnia

Kokos - od listopada do marca

Malina - od maja do października

Mandarynka - od listopada do lutego

Mango - od października do lutego

Marakuja - od listopada do lutego

Melon - od czerwca do września

Mirabelka - od sierpnia do września

Morela - od lipca do sierpnia

Nektarynka - od lipca do sierpnia

Pigwa - od września do listopada

Pomarańcza - od listopada do marca

Porzeczka - od lipca do września

Poziomka - od czerwca do września

Rabarbar  - od kwietnia do września

Śliwka - od lipca do października

Truskawka - od czerwca do lipca

Winogrono - od września do października

Wiśnia - od lipca do początku września

Żurawina - od października do listopada

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz