Sezonówki - czyli co jeść w sezonie I

Sezonówki - czyli co jeść w sezonie I

Sezonowe warzywa:


Bakłażan - od lipca do października

Botwina - od kwietnia do lipca

Bób - od maja do lipca

Brokuły - od czerwca do grudnia

Brukiew - od października do lutego

Brukselka - od listopada do marca

Buraki - od sierpnia do marca

 

 

Cukinia - od czerwca do października

Cykoria - od października do kwietnia

 


Dynia - od września do marca

 


Fasolka szparagowa - od czerwca do września

 

 

Groszek zielony - od maja do lipca

 

 

Kalafior - od maja do grudnia

Kalarepa - maja do listopada

Kapusta - od sierpnia do marca

Karczochy - od lipca do października

Kukurydza - od lipca do października

Korzeń pietruszki - od września do lutego

Korzeń selera - od sierpnia do marca

 

 

Liście selera - od czerwca do listopada

 

 

Marchewka - od maja do marca

 

 

Ogórek - od maja do października

 

 

Papryka - od lipca do października

Patison - od sierpnia do października

Pomidory - od czerwca do października

Por - od czerwca do marca

 

 


Roszponka - od października do kwietnia

Rukola - od maja do listopada

Rzodkiewka - od marca do października

 

 

Szczaw - od maja do października

Szparagi  - od kwietnia do czerwca

 

 

 

Jeżeli któraś z Was wie kiedy, które warzywo wystepuje a ja go nie ujełam piszcie,

uzupęłnię kalendarz:)

 


 

 

 





 


 

Kuchnia, Kuchnia

4 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka