Ryba na warzywach

Ryba na warzywach

Ryba na warzywach to najprostrza i szybka w przyżadzeniu rybka.

Pyszna i dietetyczna.

 

Składniki:

(mój przepis)

1 filet z miruny / mintaja
(to dwie ryby które spożywam najczęściej i obie się tu świetnie sprawdzają)

mały por

2 marchewki

1/2 cukinii

mały seler

pieprz

sól morska

sezam

*warzywa powinny być lekko podgotowane tak około 6 minut

 

 

Rybę posyp solą i przeprzem w małych ilościach.

Odstaw na 15 minut.

W tym czasie kroję lekko ugotowane warzywa.

 

Pokrojone warzywa wyłóż do żaroodpornego naczynia,

na nie połóż na pół przekrojony filet.

 

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200oC.

Piecz około 20 minut.

Po około 10 minutach posyp warzywa i rybę sezamem.

 

(jeżeli danie chcesz przygotować z surowych warzyw piecz je bez ryby 20 minut,

a potem dodaj rybę)

 

Kuchnia, Strona Główna

1 komentarz

  • M

    Monika

    Odpowiedź

    PYSZOTA ….w mojej rodzinie często spożywamy rybę pod różnymi postaciami ,tego jakże prostego przepisu nie znałam mimo że używamy dużo warzyw , człowiek całe życie się uczy .. teraz to jest nasz ulubiony przepis.... pozdrawiam i smacznego :)

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka