Racuszki jabłkowe nadziewane czekoladą

Racuszki jabłkowe nadziewane czekoladą

Na słodko miało być śniadanie,

a Pyszna pasja mnie zainspirowała wczoraj:)

Myslę, że łasuchy te małe i duże będą zadowolone!

 

 

 

Składniki:

4 jabłka

1 czubata szklanka mąki pszennej

3/4 szklanki mleka

duże jajko

płaska łyżeczka proszku do pieczenia

do 12 kostek czekolady

 

 

 

 

Umyte i obrane jabłka zetrzyj na grubych oczkach, odciśnij sok.

Dodaj do nich jajko, mąkę, proszek do pieczenia i mleko.

Dokładnie połącz ze sobą składniki łyżką.

Dorzucaj po kilka kostek czekolady i nabieraj ciasto

łyżką tak by znalazła się w nim jedna kostka czekolady.

Nakładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż na niewielkim

ogniu do zarumienienia z obu stron.

 

racuszki jabłkowe

 

Smacznego!

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka