Pulpeciki z kaszy jaglanej i tofu z papryką

Pulpeciki z kaszy jaglanej i tofu z papryką

Pulpeciki dobre na śniadadnie podane z twarożkiem i szczypiorkiem,

na obiad z sosem i makaronem (bezglutenowym oczywiście!)

a na kolację z warzywami!

 

Składniki:

(mój przepis na około 20 pulpecików)

 

200g kaszy jaglanej

250g tofu z papryką (polsoja, opakowanie 250g)

lubczyk suszony

4 pomidory suszone

papryka ostra

1-2 łyżki oliwy z oliwek

 

 

Kaszę płucz w ziemnej wodzie,

aż woda będzie przejżysta.

Kaszę zalej wodą

(wody 2 razy więcej niż kaszy)

i gotuj do miękkości.

Kasza będzie ugotowana, ale nie przesuszona.

Tofu i suszone pomidory pokrój na drobno.

Wymieszaj z kaszą i przyprawami, dodaj oliwę.

Formuj małe pulpeciki i piecz w 220oC

około 30 - 40 minut.

 

 

pulpeciki z kaszy jaglanej

Kuchnia, Strona Główna

4 komentarze

Zostaw swój Komentarz