Porzeczkowe brownie

Porzeczkowe brownie

Dostałam porzeczki,

a dokładniej mix porzeczkowy

- czerwone, białe i czarne!

 

W podzięce za porzeczki,

wykorzystując przepis gotuję bo lubię

zrobiłam brownie:)

 

Ciasto słodko - kwaśne!

Pyszne!

 

Ze specjalną dedykacją dla Asieńki :*

 

 

Składniki:

 

1 szklanka obranych, umytych porzeczek
(kolor owoców wg własnych upodobań,

ilośc - u mnie tyle by pokryło "taflę" ciasta")

100 g miękkiego masła

100 g mąki
150 g brązowego cukru (można zastąpić zwykłym)

125 g gorzkiej czekolady

1 łyżka miodu (można pominąć)

2 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki kakao

 

 

Blachę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzej do 180o C
W garnuszku rozpuść masło, cukier, czekoladę i miód.

Postaraj się nie podgrzewać za mocno.

Wystudź.
W misce rozbij jajka widelcem lub trzepaczką, dodaj przesianą mąkę, proszek i kakao. 
Dodaj masę czekoladowo-maślaną i delikatnie wymieszaj.
Masę wylej do formy, na wierzchu rozsyp porzeczki.


Piecz 20-30 minut.
Po upieczeniu dokładnie wystudź i dopiero wtedy możesz pokroić!

 

Smacznego!

 

porzeczkowe brownie

 

porzeczkowe brownie

 

Zdjęcia zmienione dnia 1 sierpnia 2015 roku.

 

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz