Pomidorowa z pulpecikami

Pomidorowa z pulpecikami

Wiem, wiem pewnie lutenici macie już dość,

ale co ja mogę gdy ona zawojowała moją kuchnię....

Mam nadzieję, że mimo wszystko spróbujecie zrobic zupkę,

gdyż fenomenalnie rozgrzewa i smakuje wyśminicie.

 

 

 

Składniki:

1,5l soku pomidorowego (u mnie Tymbark)

pieprz

tymianek

 

 

200g mięsa mielonego, wieprzowego

żółtko

3 łyżeczki lutenici

papryka ostra i słodka

pieprz

bułka tarta

 

Sok wlej do garnka, zagotuj i dopraw pieprzem i tymiankiem.

 

W tym czasie w miseczce wymieszaj mięso z żółtkiem,

i lutenicą.

Dopraw pieprzem i paprykami.

Dodaj tyle bułki tartej, aby można było formowac malutkie pulpeciki.

 

Do gotującego się soku wrzuć uformowane pulpeciki

i gotuj około 10 -15 minut.

 

Podawaj z chlebem żytnim.

 

Pomidorowa z pulpecikami

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz