Pomidorowa z fasolką szparagową i kurczakiem

Pomidorowa z fasolką szparagową i kurczakiem

Zupa, która zachwyca o każdej porze roku.

Zimą i jesienią smakuje najlepiej, jednak ja stwierdziłam, że zrobię ją w letnie chłodne popołudnie.

 

Składniki:

6 dość dużych pomidorów obranych ze skórki

pierś z kurczaka

200 g fasolki szparagowej

3 łyżki śmietany

przyprawy:pieprz, oregano, czerwona papryka

 

Obrane pomidory zmiksować, fasolkę umyć, oczyścić i połamać na połówki, pierś umyć oczywścić z błonek i pokroić na kawałeczki.

Wszystko umieścić w jednym garnku i gotować około 20 minut - do miękkości fasolki i ugotowania się mięsa.

Dodać śmietanę, gotować 3 minuty i doprawić do smaku.

 

Smacznego!

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz