Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera

Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera

Ciasteczka, które są pyszne i na dodatek kakaowe z czekoladą,

dla mnie bajka.

Gorące są mięciutkie i rozpływające się w ustach,

a zimne kruche z mięciutkim środkiem.

 

Źródło

 

 

Składniki:

250g mąki

140g masła
100g cukru pudru
2 żółtka
3 łyżki ciemnego kakao
tabliczka białej czekolady

Masło utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj żółtka i dalej ucieraj .
Wsyp mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieś ciasto.
Włóż do lodówki na godzinę.
 
Rozwałkj ciasto  i szklanką powycinaj koła.
Na połowie krążków ułóż kostkę czekolady i przykryj drugim (brzegi zlepiamy za pomocą widelca).
Piec 12-14 minut (nie dłużej, bo cały sekret w tym, by ciastka były miękkie a nie wysuszone!) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Podwójne ciasteczka
Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka