Pikantna patelnia

Pikantna patelnia

Taką patelnię zrobiłam gdy pracować nam przyszło u mamy z powodu braku internetu.
Miało być sycąco i szybko - było!

 

Składniki:

  40 dag mięsa wołowego mielonego
       
 30 dag makaronu świderki (u mnie muszelki)
       
cebula
       
 ząbek czosnku
       
olej
       
 puszka groszku konserwowego


    puszka pomidorów (u mnie krojone)

 30 dag pieczarek
       
papryka w proszku


sól, pieprz, 3 łyżki keczupu ( u mnie bez soli)

 

    Cebulę i czosnek obierz , drobno posiekaj, zeszklij na oleju.

Dodaj mięso mielone, dobrze podsmaż, stale mieszając.

Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką, wymieszaj.

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki, groszek odsącz - dodaj do mięsa.

Pomidory pokrój i wraz z sokiem dołóż na patelnię.

Wymieszaj wszystko i duś ok. 10 min.
               
        Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, połącz z masą mięsną na patelni.

Przypraw keczupem, podduś jeszcze przez chwilę.

 

Smacznego!

 

Źródło

 

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka