Pierogi z grzybami z ciasta francuskiego

 Pierogi z grzybami z ciasta francuskiego

Najlepsze i najszybsze pierogi jakie jadłam w ostatnim czasie.
Bite delite dała czadu tym przepisem.

Ja zamiast gotować to od razu zasmażyłam grzybki

z cebulką.

 

 

Składniki (12 sztuk):

gotowe ciasto francuskie (1 szt.)

½  kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych

2 cebule

sól, pieprz

1 łyżka masła




Pokrojone grzyby wrzuć na rozgrzaną patelnię z masłem,

po kilku 12 minutach dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Smaż do zarumienienia się cebuli.

Dopraw do smaku.


 Farsz gotowy.

Z ciasta francuskie wyccinaj szklanką koła.
Na środku każdego z nich ułóż grzybowe nadzienie, złóż i sklej ze sobą rogi.
Delikatnie.
Pierogi zapiekaj w piekarniku nagrzanym do ok 180 oC przez około  15-20 minut.

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka