Pieczony dorsz z burakami i brukselką

Pieczony dorsz z burakami i brukselką

Rybka dobra na wszystko,

a rybka z warzywami lepsiejsza ;)

 

Składniki:

(mój przepis)

2 filety z dorsza

8-10 brukselek

1-2 buraki

1-1,5 łyżeczki czarnuszki

czubryca czerwona

pieprz

 

Filety natrzyj czybrycą i odstaw na 20 minut.

Po tym czasie posyp je czarnuszką.

 

Do naczynia żaroodpornego wstaw dwie "kieszonki"

zrobione z folii aluminiowej.

Do każdej z nich włóż rybę, brukselki i pokrojonego w plastry buraka

(warzywa posyp delikatnie pieprzem)

Zamknij "kieszonki" i piecz w nagrzanych piekarniku na 200oC, około 10 minut.

Po tym czasie włącz termoobieg na 5 minut, a na kolejne 5 minut funkcję grill.

(oczywiście możesz spokojne piecz góra dół przez cały czas,

ale warzywa będą mniej przypieczone).

 

Pieczony dorsz z burakami i brukselką

 

 

 

Pieczony dorsz z burakami i brukselką

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz