Pasztet z selera naciowego

Pasztet z selera naciowego

Zielony pasztet to kolejna moja wiosenna propozycja

i oczywiście bez mięsna...

Ciężko mi się przyzwyczaić do tego typu jedzenia,

ale bałam się, że jeszcze gorzej bedzie.

 

 

Składniki:

 

 

350 g selera naciowego

35 g pora

około 2 filiżanek płatków owsianych – namoczonych na około 15-20  minut

jajko

2-3 łyżki mąki orkiszowej razowej

kolendra, kmin rzymski

pieprz ziołowy

 

Pokrojone warzywa ugotuj z dodatkiem kurkumy.

Połącz ze sobą warzywa

  płatki owsiane, jajko, przyprawy oraz mąkę.

Dokładnie wszystko zmiksuj.

Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w temperaturze 180 stopni, około 45 -60 minut .

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz