Pasta z czerwonej fasoli

Pasta z czerwonej fasoli

Od ponad 1,5  tygodnia nie jem mięsa,

gdyż nigdzie nie znalazłam eko drobiu w okolicy.

Także wędliny musiałam czymś zastapić.

 

W https://www.jadlonomia.com znalazłam

przepis na taką pastę z fasoli.

Troszeczkę zmodyfikowałam,

ale dlatego gdyż ja lubię intensywny smak.

Nie będzie to moja ulubiona pasta ale warto spróbować.

 

 

 

 

 

Składniki:

 

puszka czerwonej fasoli
trzy łyżki oliwy lub dowolnego oleju (najzdrowiej będzie z lnianym)
spora łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki suszonego oregano
pieprz cayenne

można dodać 1/4 cebuli lub 2 ząbki czosnku

 

 

Odsączoną fasolę zmiksuj z resztą składników.

i...Gotowe:)

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz