Pasta buraczano - tofu

Pasta buraczano - tofu

To najlepsza pasta jaką zrobiłam do tej pory!

Przepis znaleziony na  MuffinGirl .

Pasta jest pyszna, jednak z podanym proporcji wychodzi malutki pojeniczek,

więc zdecydowanie można zrobić podwójną porcję

(choć z drugiej strony na spróbowanie jest w sam raz;P ).

 

Pasta sprawia, że śniadanie staje sie kolorowe,

a jak ktoś sie boi tofu to nie powinien, gdyż jest prawie nie wyczuwalne

(nadaje paście bardziej konsystencje).

To moja pierwsza propozycja z tofu, jednak mam nadzieję, że nie ostatnia:)

 

 

Składniki:


75 g gotowanych lub pieczonych buraczków

125 g naturalnego tofu

1 łyżka oliwy - nie dodałam

1 czubata łyżeczka chrzanu tartego

pieprz

sól - nie dodałam

opcjonalnie zielony koperek

 

 

Tofu wymij na papierowy ręcznik i dokładnie  odciśnij je w tym ręczniku z wody.

Tofu zmiksuj z obranymi burakami,  Dodaj oliwę, chrzan i dopraw do smaku.

Ja dodałam też koperek.

 

 

kanapeczki

(po lewej pasztet z soczewicy i marchewki a po prawej pasta buraczano tofu)

 

 

Gotowe!

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz