Parówkowe serca

Parówkowe serca

Mój mąż był pod silnym wrażeniem, gdy podałam mu to danie na śniadanie:)

W ogóle nie wiem czy wiecie, ale to dzięki niemu polubiłam gotowanie.

Uwielbia on i jajka i parówki, więc było w sam raz:)

Wykałaczki jak sie później okazało, można wyjąć i serce nam nie pęknie;)

 

Składniki (dla 2 osób):
  4 długie parówki
  4 jajka
lubczyk
olej do smażenia

wykałaczki

 

Parówki obierz  z osłonek, każdą przekrój wzdłuż na pół zostawiając z jednej strony nie przeciętą końcówkę.

Parówki wywiń tak, żeby otrzymać kształt serduszka, końce zepnij wykałaczką.

Na patelni rozgrzej olej, ułóż  parówkowe serca,zarumienione odwróć

i do każdego  z nich ostrożnie wbij po jednym jajku uważając żeby żółtko się nie rozpłynęło,

posyp lubczykiem.

Smaż pod przykryciem aż żółtko się zetnie.

Najlepsze na gorąco o poranku w towarzystkie Ukochanej osoby:)

 

parówkowe serca

 

 

 

Przepis podpatrzony przy stole

Kuchnia, Strona Główna

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz