Panierowana pierś z kurczaka z warzywami

Panierowana pierś z kurczaka z warzywami

Jak nie macie pomysłu ani zbyt wiele czasu to proponuję

właśnie to danie.

Jest szybkie, dobre i łatwe w przygotowaniu.

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

 

1/2 filetu z kurczaka

oliwa do smażenia

bułka tarta

papryka ostra w proszku

jajko

ulubiony mix warzyw na patelnię

( u mnie z ziołami i papryką Hortexu)

 

 

Pierś umyj, osusz i pokrój na małe kawałki.

Rozgrzej oliwę na patelni

( oliwy powinno być tyle, aby nie pokryła więcej niż 1/2 kawałka kurczaka,

ja smażyłam na dość małej ilości - oliwa nie sięgała nawet 1/3 wysokości mięsa),

kurczaka najpierw maczaj w jajku a potem w wymieszanej bułce tartej z ostrą papryką,

smaż a patelni na średnim ogniu do pełnego zarumienienia - ja smazyłam około 10 -12 minut.

Warzywa zrób według instrukcji na opakowaniu.

Podawaj kurczaka na warzywach.

 

Smacznego!

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka