Paczuszki z ciasta francuskiego

Paczuszki z ciasta francuskiego

Pczuszki były dla mojego Wujka.

Są pyszne, nie za słodkie, uważam, że cukier puder nie jest konieczny.

 

Składniki na około 12szt:


1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
dżem lub owoce (u mnie brzoskwinie z puszki)
1 żółtko do posmarowania wierzchu
+1 łyżka mleka

 

 

 

Ciasto jeśli masz mrożone najpierw rozmroź.


Pokrój na równej wielkości kwadraty.
Zagnij wszystkie rogi do środka

 

Na środku połóż dżem lub jakiś owoc.
Posmaruj żółtkiem zmieszanym z mlekiem.
Piec w 200 stopniach około 15-20 minut.
Gdy ostygną możesz posypać cukrem pudrem.

 

 

paczuszki

 

Przepis pochodzi z https://coffekitchen.blogspot.com

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka