Ostre żeberka z miodem

Ostre żeberka z miodem

Żeberka, które rozpływają się w ustach,

które idealnie smakują z ziemniakami, mieszanką warzyw,

czy też chrupiącą bułeczką.

 

Składniki:

 

0,5kg żeberek wieprzowych

1/2 łyżeczki czosnku w proszku

1/2 łyżeczki chilli w proszku

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

1/2 łyżeczki papryki słodkiej

2 łyżeczki miodu

3 łyżki oliwy ostrej + plus do smażenia

 

 

 

Do miski wsyp wszystkie przyprawy, dodaj oliwę i miód.

Wymieszaj.

Umyte i pokrojone mięso włóż do marynaty

i dokładnie je w niej obtocz.

I wstw do lodówki na godzinę.

Po tym czasie nagrzej patelnię z oliwą,

smaż na niej mięso, bardzo rumiano z obu stron.

 

Mięso przełóż do rękawa do pieczenia

i piecz około 45 minut w 180 o C.

 

 

Żeberka w miodzie

 

 

Przepis podpatrzony na Moje gotowanie.

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka