Ogórkowe spaghetti

Ogórkowe spaghetti

Po gulaszu ogórkowym zostało mi trochę potartych ogórków.

Postanowiłam je dobrze wykorzystać i zrobiłam ogórkowe spaghetti.

 

Składniki:

 

250 g mięsa mielonego wieprzowego

4-5 łyżek startych ogórków kiszonych

1 czubata łyżka śmietany kremówki

1 łyżka śmietany 18%

cebula

2 ząbki czosnku

pieprz

1/2 łyżeczki przeprawy kebab-gyros

120 g makaronu

 

Mięso przesmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem.

Dodaj do tego ogórki i śmiatany.

 

Doprowadź do wrzenia i przypraw do smaku.

Dodaj do tego ugotowany makaron.

 

Posyp szczyptą bazylii.

 

Smacznego!

 

 

Ogórkowe spaghetti

Kuchnia, Kuchnia

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz