Naleśniki z ciecierzycy, bezglutenowe

Naleśniki z ciecierzycy, bezglutenowe

Naleśniki, to był ciężki temat gdy przeszłam na dietę bezglutenową

i wypróbowałam dziesiątki przepisów,

ale na cienkie nalesniki wymyśliłam sama.

Sam pyszne i mój Mąż mówi, że nie odbiegają niczym od tych pszennych!

Te naleśniki robię od kilku miesięcy,

ale dziś,

w ten chłodny niedzilny poranek postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na nie :)

 

Składniki:

(mój przepis)

 

1 i 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy

2 jaja

1 szklanka wody
(ewentualnie mleka ryżowego)

olej do smażenia

 

 

 

Mąkę przesiej do miski i zmiksuj z jajami i wodą (mlekiem).

Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju;

przewracaj na drugą stronę w połowie smażenia.

 

Podawaj na słodko lub słono.

 

 naleśniki z ciecierzycy bezglutenowe

 

 

Kuchnia, Strona Główna

8 komentarzy

Zostaw swój Komentarz