Murzynek z serem i brzoskwiniami

Ja boję sie serników,
ale pomyślałam, że w sumie to nie sernik tylko murzynek
i od Milenki wspaniałej więc dam radę!
I dałam!
Ciasto, które można jeść i jeść i jeść...
Tylko nie przesadźcie:P
Ciasto to połączenie pysznego murzynka, sernika i brzoskwiń.
Składniki na ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanka cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody
W małym garnku rozpuść margarynę kakao, cukier i wodę, zostaw do ostygnięcia.
Masę kakaową przełóż do miski i zmiksuj razem z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.
Białka ubij na pianę i delikatnie łyżką wymieszaj z ciastem.
Foremkę o wymiarach 20 x 24 cm lub tortownice 21 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.
Składniki na masę serową:
500 g sera mielonego
2 jajka
1/3 szklanki cukru
1 torebka budyniu waniliowego
3 brzoskwinie ,
mogą być świeże, ale u mnie tak jak i u Mileny były z puszki
Zmiksuj ze sobą ser, jajka, cukier i budyń
Wylej na ciemne ciasto i na wierzchu ułóż cząstki brzoskwiń.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec około 50 minut.
Zostaw swój Komentarz