Murzynek z serem i brzoskwiniami

Murzynek z serem i brzoskwiniami

Ja boję sie serników,

ale pomyślałam, że w sumie to nie sernik tylko murzynek

i od Milenki wspaniałej więc dam radę!

I dałam!

Ciasto, które można jeść i jeść i jeść...

Tylko nie przesadźcie:P

 

Ciasto to połączenie pysznego murzynka, sernika i brzoskwiń.

 

 

Składniki na ciasto:

 

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 kostki margaryny

1/2 szklanka cukru

2 łyżki kakao

3 łyżki wody

 

W małym garnku rozpuść margarynę kakao, cukier i wodę, zostaw do ostygnięcia.

Masę kakaową przełóż do miski i zmiksuj razem z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.

 Białka ubij na pianę i delikatnie łyżką wymieszaj z ciastem.

Foremkę o wymiarach 20 x 24 cm  lub tortownice 21 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto.

 

Składniki na masę serową:

 

500 g sera mielonego

2 jajka

1/3 szklanki cukru

1 torebka budyniu waniliowego

3 brzoskwinie ,

mogą być świeże, ale u mnie tak jak i u Mileny były z puszki

 

 

Zmiksuj ze sobą ser, jajka, cukier i budyń

Wylej na ciemne ciasto i na wierzchu ułóż cząstki brzoskwiń.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec około 50 minut.

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka