Muffinki z jajkiem

Muffinki z jajkiem

Uwielbiam wszystko co można zrobić w foremkach muffinkowych.

To zawsze jest proste, szybkie i pyszne!

Dlatego tym razem padło na takie pulpeciaki.

Wspaniałe do chleba, sałatki czy jak u mnie ciepłego szpinaku.

 

 

 

Składniki na 8 sztuk:

400g mielone mięsa wieprzowego

3 jajka ugotowane na twardo

1 kromka chleba tostowego

mała cebula

30g startego żółtego sera

pieprz

zioła prowansalskie

 

 

 

Jajka obierz ze skorupek

i pokrój tak byś ze wszystkich otrzymała 8 części.

Tost namocz w przegotowanej i wystudzonej wcześniej wodzie.

Cebulę obierz i pokrój w drobna kostkę.

Mięso włóż do miski.

Dodaj odciśniety tost, cebulę i starty ser.

Przypraw do smaku.

Wyrób gładką, jednolitą masę.

Kawałki jajek oblep mięsna masą,

formując kulki.

Do silikonowych foremek włóż mięsne kulki.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 o C.

Piecz około 20 minut.

 

 

Muffinki z jajkiem

 

Muffinki z jajkiem

 

Muffinki z jajkiem

 

 

Przepis podpatrzony w "Tinie"

 

 

Kuchnia,

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka