Muffinki szpinakowe

Muffinki szpinakowe

Miałam szpinak mrożony i nie zawachałam się go użyć ;)

Polecam Wam na śniadanie, do pracy, na piknik, do szkoły...

 

 

 

Składniki na 24 małe muffinki:

(mój przepis)

 

 

180g mąki ryżowej

80g mąki kukurydzianej

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

3 jajka

1/4 szklanki oleju

150ml mleka roślinnego

130g startej goudy

szpinak rozdrobiony (mrożony - rozmrożony) 450g

1 ząbek czosnku

1 czerwona cebula

1 duży strączek chilli, oregano i czerwona ostra papryka

 

Nagrzej piekarnik do 180oC.

Do pierwszej miski przesiej mąki i proszek do pieczenia.

W drugiej misce umieść rozbełtane jajka, szpinak, drobno pokrojoną cebulę i chilli,

przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, ser, jogurt i olej.

Łyżką (szybkymi ruchami) lub mikserem na maksymalnym programie

wymieszaj zawartość obu misek.

 

Formę na muffinki posmaruj olejem kokosowym lub innym.

Wyłóż je papilotkami i rozłóż masę do foremki.

Piecz około 20 - 25 minut, do zarumienienia.

 

muffinki ze szpinakiem

 

 

 

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka